Wie ben ik?

 

Mijn naam is Tom van Minderhout, ben geboren op 12 januari 1974. Na het afronden van mijn studie fysiotherapie ben ik in Balk gaan wonen. Wij hebben inmiddels 4 kinderen. De tijd na de geboorte van onze kinderen is mede de oorzaak voor de interesse in de osteopathie. Alle 4 kinderen hebben reflux, darmkrampjes en een onrustige eerste 3 maanden tot een halfjaar gehad. De osteopathie gaf veel rust, verbetering en een verklaring voor de klachten, die we in het medisch circuit niet vonden.

 

Opleiding en werkervaring.

 

Na mijn middelbare school volgde ik de opleiding Sport en Bewegen (CIOS) in Heerenveen.

 

In 1998 studeerde ik af als fysiotherapeut na een vier jarige opleiding aan de Hogeschool Amsterdam.

 

Topsportbegeleiding: Van 1998 tot en met 2004 ben ik fysiotherapeut geweest bij het Nederlands zwemteam(KNZB). Deze tijd heb  ik als zeer leerzaam ervaren.

 

Vanaf 2005 heb ik een eigen praktijk voor fysiotherapie gehad in Balk.

 

In de tijd als fysiotherapeut volgde ik een tweejarige opleiding manipulaties en weke delen technieken aan de ‘The International Academy of Osteopathie’.  Tijdens deze opleiding kreeg ik interesse voor osteopathie.

 

Vervolgens volgde ik een vijfjarige opleiding Osteopathie  aan de ‘The International Academy of Osteopathie’ in Zeist, Antwerpen en Gent.

Mijn afstudeeronderwerp ging over ‘Het effect van middenriftechnieken op de cervicale mobiliteit bij chronische nekklachten’.

 

Motivatie   

 

Tijdens mijn opleiding en mijn werk als fysiotherapeut kwam ik erachter dat ik meer wilde weten over de oorzaak van fysieke klachten. Waar komen ze vandaan? Soms zag ik bepaalde klachten steeds weer terugkomen. Dit motiveerde me zo dat ik mij in osteopathie ging verdiepen. Osteopathie spreekt mij zo aan, omdat het het holistische totaalbeeld van de mens als uitgangspunt neemt. Het bestrijdt niet alleen symptomen, maar kijkt ook naar de achterliggende problematiek.  

 

Visie

 

Mijn grootste passie is mij verder te verdiepen in de behandeling van de verschillende systemen in het lichaam. Daarbij ben ik er van overtuigd dat het zelf genezend vermogen van het lichaam groot is. In de osteopathie is de term ‘Find it, Fix it en Leave it alone’ belangrijk. Je spoort de klacht op door holistisch te denken en te behandelen. Daarna behandel je door middel van verschillende technieken en  manipulaties de verstoringen, waardoor klachten verminderen of uiteindelijk zelfs verdwijnen. Tot slot heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Daarom is het belangrijk om afspraken niet te kort op elkaar te plannen. Uiteindelijk lost het lichaam het zelf op. Dat is het mooie van de kracht van en de filosofie achter osteopathie.